пʼятниця, 21 вересня 2018 р.

Стежками незгасимої пам’яті


Святковими осінніми днями ми вшановуємо тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи свого життя, усвідомлюючи, що кожен із нас живе в незалежній державі, має змогу вчитися, любити, виховувати дітей тільки тому, що в суворі часи війни відважні герої не дали загарбникам господарювати на рідній землі.
22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави. В Монастирищенській центральній районній бібліотеці було організовано тематичну виставку «Партизанськими стежками»,
яка відображає героїчні сторінки вітчизняної історії. Працівниками районної бібліотеки було проведено годину історичної правди «Трагедія. Історія. Пам’ять» для учнів 11-х класів спеціалізованої школи №5 . Для старшокласників ліцею «Ерудит» був проведений краєзнавчий екскурс «Партизанський рух на Черкащині»; для ряду груп професійного ліцею – історичну  хроніку «Біль нашої пам’яті».
Історія рідко буває однозначною. У кожної медалі завжди дві сторони. Державне свято, присвячене героям партизанського руху в Україні, вшановує пам’ять всіх, хто боровся за визволення України від фашистської окупації. Воно з’явилося в національному календарі і як день пам’яті, адже проходять роки і прямих свідків того часу стає менше. Понад п’ятсот з’єднань і сотні загонів народних месників, що діяли в тилу ворога під час другої світової війни на території України, зробили вагомий внесок у визволення країни від нацистських загарбників. Сьогодні ми згадуємо і про подвиг воїнів Української Повстанської Армії, які боролися за незалежність України проти німецьких військ та радянського терору. Їх самовіддана боротьба за свободу свого народу знаходить відображення в сучасних книгах, документах, фільмах.




Проведені заходи були  спрямовані на формування в молоді інтересу до історії своєї країни, неупередженого погляду на події другої світової війни, основ гуманістичного світогляду, утвердження почуття патріотизму й національної свідомості.

Немає коментарів:

Дописати коментар