четвер, 13 вересня 2018 р.

Свято осені в територіальному центрі


Осінь – одне з найпрекрасніших пір року. Тільки восени можна побачити безліч фарб, як природа готується до сну. Осінь нам дарує спокій і умиротворення. Жодна пора року не дарує нам стільки краси. В територіальному центрі соціальних послуг відбулось свято осені. Ведуча свята Валентина Остропольська розповіла про осінь, її дари. Багато  свят в Україні не обходиться без вареників. Адже з варениками пов’язують магічні дії, наприклад, дівчата ворожать на варениках.  Працівники районної бібліотеки Людмила Пір’ян та Лариса Мішечко для учасників свята провели народознавчу годину «Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять».
Під час жнив прадавні українці їли вареники як ритуальну страву, вони являються обов’язковими на багатьох дійствах. Формою вареник не випадково нагадує Місяць у пору першої чверті – коли вирішується доля врожаю. Також йому приписують функції Місяця – сприяти добробуту і зміцненню здоров’я людини. Про це та багато інше учасники заходу могли дізнатись з книжкової виставки «Вареники – оберіг для української родини». Також на святі  був стіл достатку, виставка робіт народних майстринь.
Золота осінь завітала  з веселими піснями, розвагами, цікавими розповідями. Бібліотекарі поставили міні-сценку «Дві куми». На святі скуштувати вареники мали змогу всі бажаючі. Мабуть тому на святі  і панувала атмосфера добра і гарного настрою.










Немає коментарів:

Дописати коментар