середа, 31 січня 2018 р.

Україна починається з тебе…

Видатній особистості ХХ століття, Герою України В’ячеславу Чорноволу був присвячений хронометр пам’яті «Митець трагічної долі», підготовлений та проведений бібліотекарем районної бібліотеки Юлією Стецюк для учнів  професійного ліцею. Захід було проведено з метою розширення знань підростаючого покоління про життя і діяльність В’ячеслава Чорновола
– борця за суверенність і соборність Української держави; на прикладі його життєвого шляху поглибити уявлення про розвиток  національно-визвольного руху кінця 80—90-х років; формувати високі громадянські якості та активну громадську позицію; виховувати патріотизм та повагу до національної історії та її героїв.

На заході бібліотекар ознайомила присутніх з життєвим шляхом видатної особистості, з аспектами його державотворчої діяльності,  зачитала найвідоміші його цитати. Будучи послідовним і несхитним у своєму прагненні самопосвято служити Україні, він став свого часу найавторитетнішим політичним діячем нашої держави, знаний і шанований за її межами. В’ячеслав Чорновіл був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акта проголошення незалежності України. Належав до надзвичайно багатогранного й талановитого покоління шістдесятників. Разом зі своїми побратимами Василем Симоненком, Василем Стусом, Аллою Горською, Іваном Світличним зробив це покоління символом пробудження, прагнення України до волі. І цього свого вибору В’ячеслав Чорновіл не зрікся ніколи. Життя і боротьба  цієї людини – це приклад для всіх поколінь, уособлення незламного духу. Попри складні життєві обставини він не зрадив того, що було для нього по-справжньому важливе. Для всіх сучасників заповітом звучать його слова сьогодні: «Дай, Боже, нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити, втративши…». Нехай світла пам’ять про Великого Українця завжди живе в наших серцях і надихає на великі звершення.


Немає коментарів:

Дописати коментар