середа, 27 вересня 2017 р.

Бібліотека відкритий простір культури...

Наприкінці вересня чаклунка-осінь дарує нам золото падолисту, різнобарв’я жоржин і своє неповторне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Разом із бібліотекарями це свято відзначає багатомільйонний загал читачів України, вихованих ще з часів Ярослава Мудрого в дусі поваги до бібліотек – храмів книжкової мудрості. Кожна нація, прагнучи до розвитку і збереження свого культурного надбання, плекає книгозбірні й всебічно сприяє процвітанню бібліотечної справи, гідно поціновує інтелектуальну працю бібліотекарів.
 
До цієї дати в бібліотеці відбулось ряд заходів. Зокрема, це свято "Бібліотека: знай вмій, твори", на яке були запрошені всі сільські бібліотекарі, керівництво району, найактивніші читачі, учасники клубів за інтересами, волонтери Корпусу Миру. Заступник голови райдержадміністрації Руслан Терещук, заступник голови районної ради Майя Фариба привітали всіх працівників з Всеукраїнським днем бібліотек та нагородили грамотами бібліотекарів районної бібліотеки Надію Павлюк, Ларису Мішечко, Олену Матюшко. 
З привітальним словом до присутніх звернувся заступник міського голови Володимир Храновський та нагородив директора та колектив бібліотеки грамотою, квітами та цінним подарунком. Привітав зі святом всіх присутніх начальник відділу культури і туризму Юрій Кудин та нагородив грамотами кращих сільських бібліотекарів. З вітанням до своїх колег звернулась директор централізованої бібліотечної системи Валентина Григораш, голова райкому профспілки працівників культури Лариса Мішечко, голова профспілкового комітету бібліотечних працівників Наталя Грицай та ведуча свята завідуюча організаційно-методичним відділом Людмила Пір’ян. 
Святковий концерт для бібліотекарів організували наші читачі: учні 3-Б класу ліцею "Ерудит" (кл. керівник Андрущак О.І.), учні та вихованці музичної школи (директор Подолянюк В.Г.). Крістіна Еш - волонтер Корпусу Миру розповіла в своїй промові, яку визначну роль в її житті зіграла бібліотека, і приїхавши в Україну, вона так само відчуває інформаційну підтримку, допомогу, турботу, розуміння з боку бібліотекарів та подякувала за плідну співпрацю. Родзинкою свята був виступ її чоловіка - Джеймсона, який є професіональним музикантом, та зіграв для винуватців свята на тубі відому всім українцям мелодію з "Червоної рути", а розчулений зал   співав саму пісню.
Заспівали українські пісні учасники клубу за інтересами "Вишиванка" Зінаїда Шудра, Євгенія Комар, Марія Полонська.
Декламувались власні вірші у виконанні учасників літературного клубу "За покликом душу" Катерини Бульби та Володимира Люшеня. Багаторічний читач районної бібліотеки Анатолій Мельник вітав бібліотекарів виступом на саксофоні, а не менш відданий читач бібліотеки Петро Семерунь забезпечував відео, на якому транслювався фільм про районну бібліотеку.
Свято залишило лише приємні емоції в усіх присутніх та гостей.
Біблі-бар новинок: «Від книги – до світла, до знань, до життя» був проведений для учнів професійного ліцею. Молодь ознайомили з новими книгами та запросили до прочитання.
Екскурсію в бібліотеку «Бібліотека – світ нових можливостей» було проведено для всіх груп професійного ліцею. Наших відвідувачів, які більшістю своєю були з різних районів Черкаської, Вінницької, Київської та Кіровоградської областей було ознайомлено з історією Монастирищенської районної бібліотеки, її структурою, розказано про клуби та об’єднання за інтересами, які діють на базі бібліотеки, ознайомлено з відділами  та послугами, які надає сучасна бібліотека.
В фойє бібліотеки було організовано книжково-ілюстративну виставку «Бібліотека – відкритий простір культури», з матеріалами якої знайомились всі відвідувачі.
Бібліотекар стоїть біля витоків мудрості, він зберігач і провідник, який забезпечує користувачам доступ до інформації, знань, і, через книгу, наукове та художнє слово утверджує високі духовні ідеали нації. Сучасна бібліотека – це не лише зібрання текстів та документів, це великий світ соціальних комунікацій, місце, де зростають діти, формуються особистості. Майбутнє за бібліотеками, які поєднують традиційну культуру спілкування з книгою з новими інформаційними технологіями.












































Немає коментарів:

Дописати коментар