середа, 13 вересня 2017 р.

Від книги - до світла, до знань, до життя...

Осінь надихає нас на зміни: хтось йде за новими знаннями в навчальні заклади, хтось приміряє нову модну колекцію "осінь-зима", хтось змінює зачіску та макіяж. Вересень розпочався для багатьох початком навчального року.

Освічені громадяни є міцною опорою для держави. Тому у ХХ столітті людство всіляко дбає про поширення освіти та писемності. Ще сьогодні у світі є країни, де половина населення неписьменна. Близько 100 мільйонів дітей у світі не ходять до школи. Це викликає велике занепокоєння в світової спільноти. Громадяни України мають можливість ходити до школи, відвідувати різноманітні курси та гуртки, навчатись дистанційно та онлайн. Ми та наші діти маємо великі можливості для освіти та саморозвитку. Для цього, здебільшого, потрібно лише бажання.
Так, з вересня в районній бібліотеці відновлюють свою роботу безкоштовні клуби з вивчення англійської мови для різних вікових категорій. Для учнів професійного ліцею бібліотекарем юнацького абонементу була проведена година рідної мови: "Пам'яті Преподобного Нестора-Літописьця", на якій молодь познайомилась з біографією цієї видатної особистості, його внеском в освіту та культуру нашої країни. Була проведена гра "Граматичні заморочки: прикрась життя українською", на якій учні вдосконалювали свої знання з української мови, а саме вчилися якомога менше вживати у своєму мовленні суржик, спілкуватися літературною українською мовою. На завершення зустрічі бібліотекар порадила читати книги, відкрити для себе нових авторів або нові жанри. Книги допоможуть прожити вересень цікаво та без нудьги і вже чекають на своїх читачів в районній бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар