пʼятниця, 8 вересня 2017 р.

Щоб осінь була золота...

От і жовтень стоїть на порозі.
Розфарбовує гарно ліси.
Щедра осінь давно у дорозі -
І добра принесла і краси...
Тішать серце рясні кольори...
І врожаєм хорошим дивує,
Усміхається сонцем згори.
І красою нам очі милує.
Непомітно промайнуло  безтурботне спекотне літо, і вересень став повноправним господарем в лісах, полях, на річках і озерах. Рано вранці вже дуже холодно, а вдень сонце ще пригріває нагадуючи про літо.
Відпочивають після тривалої важкої роботи поля, віддали господарям свій щедрий урожай сади і городи. Це дари щедрої господині-осені, яка принесла повні міхи урожаю. Осінь любить жовті, червоні, оранжеві фарби, а як любить вона обсипати все золотом. В садку червоніють яблука, красуються грушки, достигають сливи. на городах щедрий урожай моркви., картоплі, гарбузів, капусти та інших овочів. багатий урожай заповнює комори та погреби.
Вміло зберегти урожай, приготувати на зиму багато різних смачних страв, заготовити для своєї сім’ї цілющі трави та ягоди розповідають журнали "Дім, сад, город", "Огородник", "Люблю готовить", газети "Здоров'я і довголіття", "7я", "Порадниця", а також книги з рецептами консервування, лікування травами знайомили перехожих та читачів працівники Монастирищенської районної бібліотеки на вуличній акції "Щоб осінь була золота". Відвідувачі книгозбірні знайомились з рецептами, сортами овочів та фруктів, можливостями розведення і вирощування різних культур. В скарбниці усної народної творчості збереглося багато повір’їв, прикмет, передбачень, прислів'їв, приказок, віршів, пісень, казок пов'язаних з прекрасною порою року - осінню. Ці книги також були представлені на виставці.











Немає коментарів:

Дописати коментар