вівторок, 7 травня 2024 р.

Ти не забудь про мене, Україно!

Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні.
До Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945рр. в читальній залі Монастирищенської публічної бібліотеки відбулась година пам'яті «Ти не забудь про мене, Україно!» для здобувачів освіти 11-В класу ліцею "Ерудит". Користуючись найновішими матеріалами Українського інституту національної пам’яті бібліотекар разом з вчителем історії Сергієм Сачуком провели паралелі між Другою світовою та сучасною війною між росією і Україною, окреслили причини та наслідки найкривавішої війни ХХ століття, переглянули відео та познайомились з книгами представленими на виставці "Друга світова. Український вимір".
8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними. Пам’ять про війну має вести не до культу перемоги, а розвивати вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами, а також виховувати сміливість та принциповість у боротьбі з агресією й несправедливістю.









Немає коментарів:

Дописати коментар