понеділок, 13 травня 2024 р.

Книга дня "Праведники народів світу. Україна"

 14 травня День пам’яті українців, які ризикуючи життям, рятували євреїв під час Другої світової війни. 2673 українців та українок відзначено почесним званням Праведників народів світу за їхні героїчні вчинки. Насправді, таких людей було значно більше. Україна займає четверте місце за кількістю Праведників, попереду лише Польща, Нідерланди та Франція.
Монастирищенська публічна бібліотека презентує видання «Праведники народів світу. Україна/ Упоряд. Інна Іоффе, Олександр Євсюков. – К.: Наш Формат, 2021. – 392 с., яку наша бібліотека отримала в дарунок від Меморіального комплексу центру Голокосту «Бабин Ян». Книга містить окремі історії українських Праведників народів світу з їхніми фото, а також їх повний перелік.
День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової є не лише вшануванням пам’яті людей, що проявили надзвичайну хоробрість, але й нагадуванням про здатність людини до співчуття та мужності перед обличчям неймовірних звірств.
Сьогодні світ знову переживає кризу, спричинену російською ідеологією та агресивною пропагандою, основною мішенню яких стали українці. Найефективнішою відповіддю на безпрецедентні звірства російських окупантів, актами Геноциду, які вони коять, щодня вбиваючи та катуючи українців, є опір, невідворотнє покарання злочинців, солідарність і підтримка з боку партнерів і усіх небайдужих людей світу.






Немає коментарів:

Дописати коментар