середа, 8 травня 2024 р.

Пам’ять крізь роки

 До Дня пам’яті та перемоги в читальній залі Монастирищенської публічної бібліотеки спільно з вчителем історії Сергієм Сачуком відбулась година скорботи «Пам’ять крізь роки» для здобувачів освіти 10-В класу ліцею "Ерудит".
Перед учасниками заходу було проілюстровано вікопомні події далекого сорок п’ятого, коли увалювався Акт про капітуляцію нацистської Німеччини, що підписали в Реймсі о 2 годині 41 хвилині 7 травня 1945 р. за участю представника від Радянського Союзу генерала Суслопарова, та чому виникла розбіжність в датах між Європою та пострадянськими республіками, коли Сталін відмовився визнати цей акт, тому що хотів підписання у Берліні здобутому Червоною армією. На зустрічі молоді акцентували увагу саме на внесок українців в перемогу над нацизмом, про їх героїзм та стійкість, про визначні битви на нашій рідній Черкащині, про інші маловідомі факти.
Друга світова війна тривала шість років. Перемога над нацизмом була здобута внаслідок неймовірної концентрації всіх сил, взаємодопомоги, консолідації і мобілізації суспільства, солідарності народів та повного перелаштування економічного, політичного і соціального життя в інтересах боротьби зі злом. Не випадково Указом Президента України №266/2023 від 8 травня 2023 року 9 травня оголошено Днем Європи, який Україна відзначатиме щороку спільно з державами Європейського Союзу.
Ця історія добре ілюструє, в який спосіб спільноти досягають важливих перемог. Cучасний світ і Європа має винести з цього уроки та об’єднатись заради миру і торжества справедливості, спинити сучасного тирана і завойовника, зруйнувати імперію зла!
Перемогли фашизм – переможемо і рашизм!







Немає коментарів:

Дописати коментар