середа, 21 лютого 2024 р.

Мова єднає

 Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями. Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові. Народ наш сміявся і плакав рідною мовою.
Виховання любові до рідної землі, до рідної мови, до її носія – українського народу, до держави Україна, до народних традицій мала на меті година рідної мови: «Рідна мова моя», підготовлена та проведена бібліотекарями публічної бібліотеки для здобувачів освіти груп №268 і 277 Монастирищенського професійного ліцею.
   На заході юнацтво дізналось про тернистий шлях історії нашої мови, утисків яких вона зазнавала впродовж століть, її багатство, різноманіття, милозвучність. Із уст молоді звучали поетичні рядки української поезії, адже саме їй в майбутньому берегти духовні скарби народу. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.
   Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!
















Немає коментарів:

Дописати коментар