вівторок, 13 лютого 2024 р.

Кожна книжка – це Всесвіт!

 Книга допомагає пережити важкі часи, подарувати надію та заспокоїти серце. Серед читачів Монастирищенської публічної бібліотеки багато Матерів наших Захисників, членів їхніх сімей, дітей, переселенців, багаторічних читачів, які не можуть собі дозволити купувати книги, а є щоденна потреба читати; а ще – діти та юнацтво, яким ми намагаємось прищепити любов до книги та читання з юних років.
   Бібліотеки громади активно звільнялись від підсанкційної літератури, книг російських авторів, які підтримали збройну агресію проти України та просто морально застарілої та фізично зношеної літератури. На жаль, останніми роками поповнення бібліотечного фонду новими книгами було дуже обмеженим, а наші читачі потребували нової книги.

Бібліотекарі Монастирищенської публічної бібліотеки докладають всіх зусиль, щоб поповнювати фонд книгозбірні сучасними україномовними книгами, тісно співпрацюють в цьому напрямку з читачами книгозбірні, українськими авторами, волонтерами, місцевими поетами та письменниками. Було налагоджено листування з найбільшими видавництвами України, більшість з яких відгукнулись на прохання бібліотеки надіслати безкоштовно свої книги. Серед видавництв, які подарували книги: Видавництво Старого Лева, «Основи», «Ранок», «Книголав», «ТаТиШо», «Апріорі», «ArtHuss», арт-видавництво Nebo BookLab Publishing, КМ-Букс, Віхола, які надіслали 240 книг! Нашому прикладу послідували бібліотеки-філії громади, особливо ефективно в цьому напрямку працюють: Коритнянська, Копіюватська, Шарнопільська та Новоміська філії. Щиро дякуємо видавництвам України за їм підтримку бібліотек та благодійну діяльність!

Напередодні Дня дарування книг (14 лютого) запрошуємо жителів громади долучитися до благодійної ініціативи та подарувати у найближчу бібліотеку сучасну україномовну книгу! Акція безстрокова!





Немає коментарів:

Дописати коментар