вівторок, 5 грудня 2023 р.

Творімо добро разом

 До Міжнародного дня волонтера  в затишній читальній залі публічної бібліотеки відбулась зустріч здобувачів освіти Ліцею «Успіх» (10-А, 8-А, 8-Б класи) з  організатором волонтерського об’єднання «Летичівські Берегині» та її ідейним натхненником, знаною на Монастирищині людиною, завідувачкою  Летичівської філії Монастирищенської публічної бібліотеки Валентиною Рябець.
 Модератори заходу – бібліотекарі публічної бібліотеки розповіли учасникам зібрання про Міжнародний день волонтера, про безцінний внесок всіх небайдужих задля підтримки наших військових та познайомили присутніх з гостею заходу.
Пані Валентина розповіла про діяльність свого об’єднання, яка розпочалась буквально на наступний день повномасштабного вторгнення. За цей час зроблено чимало: більше десяти  тисяч м’ясних і рибних консервів, десятки сотень ящиків випічки, більше чотирьох тисяч виготовлених окопних свічок, кілометри маскувальної сітки, безліч сухих перекусів, вареників, кваснини, а вив’язаних теплих шкарпеток та пошитої адаптативної білизни для шпиталів навіть не злічити! Члени об’єднання працюють задля Перемоги щоденно, як в стінах бібліотеки-світлиці, так і вдома, біля них – десятки добровольців, фермерів, підприємців, благодійників, які надають кошти та продукти для переробки та консервації.  Вагомий внесок «Летичівських Берегинь» (серед яких є і чимало чоловіків) гідно оцінене вищим командуванням ЗСУ. Мають численні подяки від військових частин, а також на День Захисника і Захисниць «Берегиням» презентовано фотопортрет Головнокомандувача Валерія Федоровича Залужного з особистим підписом, який передали з Генерального штабу ЗСУ.
Наші гості – учні ліцею на чолі із заступником з виховної роботи Іриною Возною та лідером Ліги старшокласників Монастирищенської громади Юлею Лебеденко передали через «Берегинь» поробки і обереги для військових, малюнки, листи, сплетену власноруч маскувальну сітку та розповіли про свою  благочинну діяльність. Адже з перших днів повномасштабного вторгнення здобувачі освіти Ліцею «Успіх»  не були осторонь: організовували благодійні ярмарки, збирали кошти, консервацію, підтримували військових листами та малюнками, виготовляли для них окопні свічки, сітки, обереги.
По завершенню заходу було зроблено висновки, що лише спільними зусиллями, посильним внеском кожного буде потужний результат  і наші військові будуть відчувати нашу любов, підтримку і повагу, яка надасть їм сил здолати ворога. Тож єднаймося задля спільної і благородної справи!
 Українці – нація добровольців та волонтерів, нація добрих людей! 
Зі святом, наші дорогі волонтери!
         Разом до Перемоги!
Слава Україні! Героям Слава!





























Немає коментарів:

Дописати коментар