четвер, 14 грудня 2023 р.

Різдвяні свята в Україні

 Український народ має свої звичаї і традиції, що сформувались впродовж століть і освячені віками. Серед них - зимові, різдвяні - одні з найулюбленіших і найбажаніших для дітей і дорослих. Це добрі і світлі свята. З ними люди пов'язували свої надії, мрії, сподівання на зустрічі з рідними, тепло родинного вогнища, любов і турботу про близьких.
      В Монастирищенській публічній бібліотеці організовано народознавчу виставку-інсталяцію "Різдвяні свята в Україні", на якій зібрано книги про звичаї, традиції, побут, історію українців, колоритну календарну обрядовість нашого народу.
     До цих свят треба підготуватися заздалегідь: вивчити щедрівки і колядки, прибрати оселю, придбати продукти для куті і скромні гостинці рідним, але найголовніше - дарувати добро, милосердя, щедрість тим, хто цього потребує, а молитви - до Бога про перемогу і мир.
    Тож хай над Україною лунають найкращі колядки і щедрівки, щоб здійснилась наша спільна мрія!
    Хай наші рідні повернуться до своїх домівок, щоб разом з нами сісти за довгий стіл, помолитися за світлу пам'ять тих, хто вже не з нами, завдяки кому ми маємо хліб на столі, дах над головою, завдяки кому ми живі.
    Тож пізнавайте, читайте, любіть українське!










Немає коментарів:

Дописати коментар