середа, 27 грудня 2023 р.

Черкащино, моя ти вишиванко, земля козацька вічна і свята

 До 70-річчя утворення Черкаської області Монастирищенською публічною бібліотекою було зорганізовано спільно з вчителями Монастирищенського професійного ліцею літературно-краєзнавчу годину «Черкащино, моя ти вишиванко, земля козацька вічна і свята».
        Модератори заходу розкрили перед учасниками зібрання – учнями груп №271 і 272  історію  Черкащини, її славне минуле, найвідоміших діячів та особистостей, унікальні туристичні куточки, видатні пам’ятки історії та культури. Здобувачів освіти ліцею було ознайомлено з працями краєзнавців, збірками поетів та письменників Монастирищини,  які своїм художнім словом оспівують та поетично змальовують красу нашої землі, її історію та щире вболівання за сучасне. Місцеві поети гостро відчувають і переживають за долю України, переймаються її болем, оплакують полеглих Героїв... Їх поетичне слово стає в нагоді при підготовці та проведенні різноманітних патріотичних заходів, згуртовує до спільної праці, об’єднання проти спільного ворога.
    Сподіваємось, що отримана на заході інформація буде в подальшому корисною для молоді, спонукатиме до пізнання історії свого краю, формуванню патріотизму та людові до рідної землі.






Немає коментарів:

Дописати коментар