середа, 13 грудня 2023 р.

Пам’ять і шана приборкувачам вогню

 14 грудня 1986 року було закінчено будівництво саркофагу над зруйнованим 4-м енергоблоком Чорнобильської АЕС.
      З листопада 2006 р. Указом Президента України в цю дату було засновано День вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, щоб віддати належну шану і повагу тим, хто ціною власного життя та здоров'я рятував Україну і світ від наслідків аварії - смертельної радіації.
    До цієї знаменної дати в читальній залі Монастирищенської публічної бібліотеки організовано книжкову виставку-досьє: «Гірчить Чорнобиль крізь віки», де зібрано книги, матеріали, дослідження, спомини як самих ліквідаторів, так і науковців, журналістів, всіх тих, хто досліджував та вивчав цю тему з 1986 року.
    В Монастирищенському професійному ліцеї для груп 268, 271 відбулася година-шана: «Пам’ять і шана приборкувачам вогню». На зустрічі бібліотекаря з юнацтвом ліцею було проілюстровано трагічні події на ЧАЕС, її головних винуватців, обставини, причини та наслідки аварії, ознайомлено з найновішою літературою з цієї теми, спогадами очевидців та ліквідаторів, переглянуто відеорепортаж про спорудження об'єкту "Укриття".
    Цей день - ще одна можливість подякувати всім тим, чиї мужність і самовідданість врятували всіх нас та майбутні покоління від страшної біди. Адже якби не вони, наслідки були б набагато трагічніші...
      Людство повинно зробити висновки та не допустити повторення такої жахливої техногенної катастрофи.
















Немає коментарів:

Дописати коментар