понеділок, 5 червня 2023 р.

Всесвітній день охорони довкілля

 5 червня за ініціативи Генасамблеї ООН вже більше 50 років відзначають Всесвітній день охорони довкілля. Він покликаний привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.
2021–2030 рр. – Десятиріччя Організації Об’єднаних Націй з відновлення екосистем. В ООН стверджують, що тільки міжнародне співробітництво може гарантувати подальший безпечний розвиток планети. Важливо також реалізовувати ці ідеї локально, щоб кожна людина, що посадила дерево, взяла участь у прибиранні території, змогла усвідомити всю важливість охорони навколишнього світу.

З цією просвітницькою метою в читальній залі Монастирищенської публічної бібліотеки організовано еко-виставку «Любімо світ, в якому живемо», на якій зібрано матеріали з проблемних питань екології: забруднення води та навколишнього середовища, необхідність охорони рідкісних видів рослин і тварин, загрозливе підвищення температури світового океану через викиди в атмосферу великої кількості газу, пожежі та потужні вибухи через війну в Україні, знищення природніх ареалів гніздування птахів через бойові дії тощо.

Давайте пам’ятати, що всі ми живемо на одній планеті і забруднюючи природу шкодимо самим собі та своїм нащадкам. Кожен для себе повинен знайти шляхи для покращання навколишнього середовища. Для цієї мети важливе саме виховання екологічної культури у дітей та молоді. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі чи насадить дерева, розчистить джерело чи  просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.












Немає коментарів:

Дописати коментар