пʼятниця, 6 грудня 2019 р.

Сила нескорених


Каска, бронник, берці, автомат,
Друг надійний, що прикриє спину.
Доброволець, патріот, солдат,
Наш Герой і гордість України!
6 грудня ми відзначаємо День Збройних Сил України. Це професійне свято всіх українських військовослужбовців, що давно заслужило всенародну повагу і шану з боку українського народу. Дата 6 грудня приурочена до дня прийняття закону "Про Збройні Сили України" 1991 р.  Саме свято – День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.
З нагоди відзначення Дня Збройних Сил України Монастирищенською центральною районною бібліотекою для учнів професійного ліцею було проведено ретроспективу подвигу «Українській нації призначено вижити»,
з метою формування в підростаючого покоління почуття гордості на прикладах мужності і звитяги, проявлених нинішніми захисниками нашої держави, виховання почуття патріотизму, любові до своєї Батьківщини, її історії та героїчного минулого та вшанування пам’яті воїнів-захисників, що загинули під час антитерористичної операції.
Молоді розказано про історію української армії. Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до Другої світової війни. Яскравим прикладом важливості армії для держави є Запорізька Січ. Запорізькі і реєстрові козаки були одним із найпотужніших військових формувань у Європі. Українські військові проявляли мужність і силу у боротьбі за інші країни: реєстрові козаки у складі Речі Посполитої допомагали у надважливих битвах, у складі Російської Імперії допомогли вистояти найсильнішу на той час армію Наполеона, мужньо захищали Севастополь у Кримській війні, як у складі Австрії, так і Росії сумлінно відстоювали їх інтереси у  Першій світовій війні, захищали Українську Народну Республіку від нападів російського уряду, відіграли важливу роль у громадянській війні, головний удар прийняли на себе у Другій світовій. Учасники заходу переглянули відео про сьогодення української армії, її боєздатність та військову звитягу. Доблесть і честь солдатів і офіцерів – в цьому справжня сила будь-якої армії та українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн – надійний  захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук.
У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу наших славних військовослужбовців, ветеранів і новобранців, солдатів і офіцерів, бажаємо їм міцного фізичного здоров’я, успіхів у бойовій та тактичній підготовці, надійних тилів, кохання і всіх благ! Божих благословень Вам і Вашим родинам! Зі святом!








Немає коментарів:

Дописати коментар