понеділок, 2 грудня 2019 р.

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДу


1 грудня 2019 року відмічається Всесвітній День боротьби зі СНІДом.    
      Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства.
      За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.

Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ.  За даними Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй із ВІЛ/СНІД, близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них близько 100 тисяч не знають про свою хворобу.
Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підняття поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, звільнення від наркотичної та алкогольної залежності.
В рамках відзначення цього дня Монастирищенська центральна районна бібліотека спільно з  районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і з бюро безоплатної правової допомоги  провели уроки-бесіди на теми: «Я обираю здоровий спосіб життя», «Скажемо наркоманії - НІ»,«СНІД небезпечна хвороба ХХІ ст..»У ході заходу  учні  збагатили свої знання з даної тематики та активно брали участь у дискусії. Під час бесід були розповсюдженні плакати та буклети з даної тематики серед учнів та вчителів.
Також, в рамках щорічної  Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»в школах проведені просвітницькі заходи: «Світ без насильства», «Правда про насильство в сім’ї»  в професійно-технічному ліцеї.
Під час бесід особливу увагу приділяли сучасним видам насильства, розповсюдженим у учнівському середовищі, а саме, булінгу та кібербулінгу, формуванню коректної поведінки у соцмережах. 




Немає коментарів:

Дописати коментар