понеділок, 5 березня 2018 р.

Натхнені генієм твоїм, Кобзарю



Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті засяє веселка, 
Повні сил і живої снаги 
Ми вшановуємо пам’ять Шевченка.

В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість. Саме таким і є для України ім’я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Геніальна поезія Т. Г. Шевченка окриляє душу українського народу. В його творах майстерно поєднані любов до України та нищівна критика українців за рабську німоту. Сьогодні твори Кобзаря знову звучать по-сучасному в устах його нащадків, дають стимул і надію. Вірші Тараса Шевченка – це національне надбання. Вони, як і сам Пророк, немов той вічний вогонь, що ніколи не згасне у серцях людей, житимуть у душі кожної свідомої людини.

Районна бібліотека підготувала і провела ряд заходів з метою гідного вшанування пам’яті великого Кобзаря та популяризації його літературної та мистецької спадщини серед читачів різних вікових категорій. Заглибитись в духовну спадщину письменника, відчути його невмирущі слова та актуальність творчості і в наші дні, допоможе користувачам виставка-портрет «Єднаймо душі словом Кобзаря», що висвітлює життєвий та творчий шлях письменника, Шевченкіану в поезії, живописі, музиці. Виставка-портрет розрахована на учнів та студентів для кращого засвоєння навчальної  програми, а також користувачам, яким  цікаві і близькі твори Т. Г. Шевченка.
Для користувачів Інтернет-центру була проведена  віртуальна подорож до єдиного в світі музею однієї книги «Кобзар» у  м. Черкаси.
         Учні професійного ліцею взяли участь у літературній вікторині «Між нас тобі, Кобзарю, жити!», в ході якої учасники виявляли свої знання  з біографії  Шевченка та його творчої спадщини. Учасники охоче ділились своїми враженнями про «Кобзар», читали улюблені поезії, розповідали про найцікавіші прозові твори.
Актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднує всіх українців навколо безсмертного «Кобзаря».




Немає коментарів:

Дописати коментар