середа, 19 липня 2023 р.

Волонтери допомагають українським бібліотекам

 Українці - унікальна нація, свідома, патріотична, відповідальна. В цей складний для нашої країни час знаходяться добровольці, які розуміють, що гуманітарна складова нашого суспільства не менш потрібна і важлива, ніж військова та знаходять час, бажання та можливості допомагати українським бібліотекам, які активно звільняються від російської літератури. Книжкові полиці потрібно наповнити новим змістом і наративами.
       Дізнавшись про волонтерську діяльність в цьому напрямку львів'янина Олександра Сапронова бібліотекарі Монастирищенської публічної бібліотеки звернулись до нього про допомогу з книгами. Пан Олександр зорганізував своїх друзів, знайомих, львів'ян, а також з інших міст, надсилати свої вже прочитані книги в гарному стані йому, а він вже в свою чергу направляє їх в бібліотеки, які подали йому заявки.
     Сьогодні посилку з 25 книгами отримала і наша публічна бібліотека. Ми щиро дякуємо ініціатору акції, Олександру Сапронову та всім благодійникам, які підтримують українські бібліотеки! Хай добро повернеться до вас сторицею!
      Шанувальників та любителів книги очікують зустрічі з творами українських та зарубіжних письменників. Це книги різні за жанром, інформаційно насичені, серед них багато книг, які висвітлюють російсько-українську війну, військова проза, адже багато вітчизняних письменників зі зброєю в руках захищають нашу країну. Є також детективи, фантастика, поезія, соціально-побутова література.
     Запрошуємо всіх небайдужих долучатись до таких гуманітарних ініціатив, адже в кожного вдома є прочитані книги. Дайте їм нове життя та нових поціновувачів в бібліотеці нашої громади. Головні умови: книга має бути в доброму стані, українською мовою та не містити радянських наративів.
Разом до Перемоги!
Слава Україні!




Немає коментарів:

Дописати коментар