четвер, 13 липня 2023 р.

Книги від Андрія Кокотюхи

 Повномасштабне вторгнення Росії в Україну прискорило процес очищення бібліотечних фондів від російської книжки. Очищені від російського полиці  й стелажі потребують  наповнення українськими книжками. Відомий український письменник, сценарист, громадський діяч Андрій Кокотюха з власної ініціативи організував в мережі Facebook Акцію по збору благодійних коштів від небайдужих для частково вирішення цієї проблеми.

«Заледве не 98% усіх волонтерських ініціатив – це закривати потреби фронту: ЗСУ, добробати, окремі військові частини, медики, поранені. Книжка – не авто для військових, не дрон і не турнікет, – пояснює Андрій Кокотюха. –Але, за моїми спостереженнями, читаюча людина – це та людина, яка завжди допоможе свої країні, чим може. Я більш, ніж певен: абсолютно всі наші захисники й абсолютно всі волонтери читали, читають і читатимуть. Книжка мотивує, а отже, вона потрібна так само, як зброя, техніка, ліки та їжа. Тож дякую всім небайдужим».

Монастирищенська публічна бібліотека однією з перших подала заявку пану Андрію на участь в Акції. Отримавши безкоштовно книги, зорганізувала  свої філії, які вже активно очистили свої фонди від ворожої літератури теж подати заявки. Тож на сьогоднішній день  посилки з 5-6 книгами отримали 17 бібліотек нашої громади: публічна бібліотека, бібліотека для дітей, міська БФ №1, а також Аврамівська, Бачкуринська, Івахнянська, Зарубинецька, Княжиківська, Копіюватська, Коритнянська,  Летичівська, Половинецька, Попуднянська, Сатанівська, Цибулівська, Хейлівська та Шарнопільська бібліотеки-філіали. Отож фонд наших книгозбірень поповнився на 85 примірників на загальну суму 15 тисяч.

Ми щиро і безмежно вдячні ініціатору Акції Андрію Кокотюсі та всім благодійникам, які в цей важкий час знаходять час і можливості допомагати і підтримувати українські бібліотеки! Книги – знайдуть своїх читачів та будуть їм корисними, стануть важливою частинкою фонду бібліотеки!




Немає коментарів:

Дописати коментар