субота, 7 серпня 2021 р.

Дякуємо за Незалежність

 До 30-річчя Незалежності України бібліографом Монастирищенської публічної бібліотеки Галиною Тимошенко спільно з Миколою Гончарем на сторінці "МОНАСТИРИЩЕ про" в соціальній мережі Фейсбук запроваджено спецпроєкт "ДЯКУЄМО ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ", присвячений нашим землякам, які внесли вагомий внесок в становлення Незалежності України.

  Леонід Васильович Тертичний, 1961 року народження, житель села Теолин, учасник Революції Гідності, майданівець з 9 грудня 2013 року. Вашій увазі пропонуємо розповідь пана Леоніда: "Після приїзду на Майдан я вступив у Європейську партію України. Був знайомий з головою партії Миколою Катеринчуком. Вистояти на Майдані нам допомогли волонтери, щирі люди з усієї України. Ніколи не жалкував, що брав участь в тих подіях.
Маю доброго друга монастирищанина Сергія Бондаренка з Правого сектору". Одним з переломних днів вважаю 22 січня 2014 року, коли загинули Сергій Нігоян та Михайло Жизнєвський, а найжахливішими були дні 18 - 20 лютого. 19-го - жорстокі сутички між майданівцями і беркутівцями, а 20-го нас розстрілювали снайпери. Я допомагав витягувати поранених. Потім було прощання з загиблими. Ревів як дитина...". Слово за слово, виявилось, що у 2012 році в Києві на Мовному майдані проти ухвалення горезвісного закону Ківалова-Колесніченка пан Леонід брав участь у голодуванні, показав мальований портрет, який зробила незнайома йому людина, пов'язку, що носив тоді на голові. Леонід Васильович - один з тих, кому ми маємо сказати: "Дякуємо за Незалежність".










Немає коментарів:

Дописати коментар