пʼятниця, 20 серпня 2021 р.

Тобі, Україно, пісні лебедині, тобі наше серце, і кров, і життя!

 До Дня Незалежності України в міському парку біля фонтану «Чаша Гетьмана» відбулось свято «Тобі, Україно, пісні лебедині, тобі наше серце, і кров, і життя!». Організатори заходу – працівники Монастирищенської публічної бібліотеки розкрили перед присутніми тернистий шлях, яким пройшла наша країна для здобуття незалежності, за яку поклали свої життя її найвірніші дочки і сини; своїми розповідями сягнули давніх глибин, щоб ще раз згадати історію і значення національної символіки: гімну, герба та прапора.

Незалежність і державність зріли у глибинах нашого тисячолітнього минулого і проростали, навіть, у часи бездержавності, національного та соціального гніту. В війнах гартувалася воля українського народу, зростала його національна самосвідомість, народжувалися традиції, які впливали на ментальність українців, змушували їх не забувати під чужоземним пресингом, чиїх батьків вони діти. Наш народ пам’ятає і радість перемог, і гіркоту поразок, тріумф і приниження, героїв і відступників. В рядах захисників України завжди були наші краяни – монастирищани. Щире «ДЯКУЄМО!» за їх патріотизм звучало на зібранні. Віддали шану тим, хто боровся за незалежність України та поклав за неї свої життя: молодим крутянцям, дисидентам, майданівцям, воїнам-атовцям. Їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання...

З уст юних талановитих учасників театрального гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Лариса Танасієнко) Анни Микитюк і Софії Дем’янчук лунали вірші про нашу сучасність.
Читали власну поезію присвячену нашій Батьківщині учасники літературного об’єднання «За покликом душі»: Марина Калінчук, Галина Мельник та Павло Бондаренко.
У виконанні ансамблю «Мелодії серця» (керівник Олександр Наказний) Аврамівського сільського клубу звучали пісні про Україну.
З вітальним словом до присутніх звернулась заступник голови міста Зоряна Заворотна, яка підкреслила, що відзначаючи День Незалежності України, ми глибоко усвідомлюємо: сучасним і майбутнім поколінням належить завершити те, за що боролися кращі представники українського народу. Ця висока мета має додати всім нам сил і натхнення у розбудові нашої країни.
Творіть щасливе сьогодні і вірте у краще майбутнє!
Любіть свою країну, пам’ятайте її минуле!
Нехай береже всіх нас Бог!
З Днем Народження, Україно!






































Немає коментарів:

Дописати коментар