середа, 31 липня 2024 р.

Книжковий подарунок

 Сьогодні на адресу Монастирищенської публічної бібліотеки надійшов щедрий та цінний книжковий подарунок від нового друга нашої книгозбірні Nataliya Yakovenko (Наталії Яковенко) з міста Київ, яка відгукнулась на наш коментар про потребу нових видань та надіслала нам 15 сучасних україномовних книги!

понеділок, 29 липня 2024 р.

Книги від Публічної бібліотеки імені Лесі Українки

    Завдяки щедрій пропозиції колег з Публічна бібліотека імені Лесі Українки, м.Київ та підтримці Департаменту суспільних комунікацій КМДА фонд Монастирищенської публічної бібліотеки та її філій поповнився 20-ма комплектами з книг:

четвер, 25 липня 2024 р.

Злочин без покарання

 29 липня минає два роки трагедії в Оленівці – масового вбивства, терористичного акту, здійсненного російськими окупаційними військами у ніч на 29 липня 2022 року в селищі Молодіжному Оленівської селищної ради проти українських військовополонених — захисників «Азовсталі» в Маріуполі. Від вибухів на території колишньої Волноваської виправної колонії № 120, де утримували українських захисників, загинуло щонайменше 53 полонених, понад 130 було поранено. Всього за даними росіян в бараці було 193 людини.
З метою вшанування пам’яті закатованих Героїв в Монастирищенській публічній бібліотеці облаштовано книжкову виставку-досьє «Злочин без покарання»

понеділок, 22 липня 2024 р.

Шаховий турнір громади

 З нагод Міжнародного дня шахів був проведений шаховий турнір серед найсильніших шахістів Монастирищини.
Переконливу перемогу в турнірі здобув багаторазовий Чемпіон громади Олександр Полонський!

понеділок, 15 липня 2024 р.

Уроки Української Державності

 15 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Ця пам’ятна дата покликана нагадати всьому світу, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ. День Державності відзначається того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси–України.

вівторок, 9 липня 2024 р.

Ігор Калинець - 85

 Ігор Миронович Калинець (нар. 9 липня 1939 в Ходорові) — поет і прозаїк, один із чільних представників так званої "пізньошістдесятницької" генерації і дисидентсько—самвидавного руху в Україні, політв’язень. Живе і працює у Львові. Автор сімнадцяти поетичних збірок, написаних у період між серединою шістдесятих та 1981 роком. Почесний доктор Львівського національного університету імені Івана Франка.