понеділок, 11 березня 2024 р.

Звіт онлайн-флешмобу

 До Дня народження видатного українського громадського діяча, поета, письменника, живописця Тараса Григоровича Шевченка в Монастирищенській громаді був проведений  поетичний онлайн-флешмоб #Тарас_Шевченко_210, ініційований публічною бібліотекою.
В флешмобі взяли участь працівники та активні читачі публічної бібліотеки, сільських бібліотек-філій, клубів, здобувачі освіти  професійного ліцею, ліцею «Ерудит», ліцею №2, ліцею «Успіх», ліцею-інтернату «Обдарованість», інших шкіл громади і, що найбільш цінне для нас – наші Воїни-захисники. Дякуємо всім, хто взяв участь у флешмобі, хто знає і пам’ятає напутнє Шевченкове слово.
Віримо в нашу правду й силу і в його безсмертне слово, адже те, що написано Великим Тарасом –  сьогодні відбувається в Україні. Своїм творами він попереджав, що Україну чекає тяжка війна з російським агресором. Він показував, що ідея “руського міру” не нова, вона існувала і в його час. росія сьогодні, як і тоді, показує своє бажання підкорювати інші народи, нищити право українців на свою свободу та незалежність, тягнути у свою геополітичну «домовину» український народ. Шевченко не лише попереджував про агресію споконвічного ворога України, він вказав, як нам треба діяти, щоб вистояти, щоб зберегти націю, зберегти державу – БОРОТИСЯ.

«Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!»

Це головне пророцтво Тараса Григоровича для сучасної України.

І сьогодні наша армія виконує пророцтво Шевченка – з Божою допомогою знищує ворога!

Слава Україні!

Слава Збройним Силам України!

Слава Великому Тарасу!










Немає коментарів:

Дописати коментар