пʼятниця, 8 березня 2024 р.

Міжнародний день боротьби за права жінок

 8 березня Україна та світ відзначають Міжнародний день боротьби за права жінок.

Усі великі ідеї, що рухають суспільний прогрес, проходять довгий складний шлях долання шаблонних уявлень і стереотипів. В ідеї гендерної рівності така ж доля. Вона змушена пробивати собі шлях крізь стереотипи, що формувалися століттями. Так само, як жінка – навіть сучасна – змушена пробивати собі шлях до кар’єрних вершині і суспільного визнання.

До Міжнародного дня боротьби за права жінок Монастирищенською публічною бібліотекою організовано публічний диспут «Жінка має право»

для здобувачів освіти груп №268 і 277 Монастирищенського професійного ліцею. На прикладах відомих особистостей показано важливість ролі жінок в державі, їх внесок в кожну галузь знань, запрошено хлопців і дівчат до обговорення гострих питань, адже є безліч наукових обґрунтувань того, що економічне зростання, ефективність інституцій і соціальна толерантність прямо залежить від становища жінки в суспільстві.

Наша історія – і давня і сучасна – переповнена звершеннями жінок у різних галузях, зокрема й тих, які досі вважаються «чоловічими». Завдяки майже столітній боротьбі жінок за свої права, сьогодні наші мужні амазонки в усіх родах військ захищають нашу країну від загарбника, займають керівні посади на всіх щаблях влади, організовують потужний волонтерський рух по всій країні і за її межами, лікують, популяризують Україну своєю творчістю та тримають на своїх плечах економіку і сільське господарство.

Тож хай буде МИР і рівні права для всіх!

















Немає коментарів:

Дописати коментар