субота, 26 листопада 2022 р.

Голодомор: Україна пам’ятає

 До Дня пам’яті жертв Голодомору Монастирищенська публічна бібліотека організувала виставку документів «Чорна сповідь України», на якій зібрано історичні матеріали, фото, спомини очевидців про ті страшні роки голодного мору на теренах нашої держави.
       Для здобувачів освіти Монастирищенського професійного ліцею бібліотекарі книгозбірні провели історичний екскурс: «Голодомор: Україна пам’ятає», на якому були розкриті причини голоду в Україні, його організаторів та винуватців, зачитано спомини очевидців, наслідки наймаштабнішого і найжорстокішого винищення – геноциду українського селянства, упокорення його голодом та страхом. Донесення до світової громадськості правди про безпрецедентний злочин щодо українського народу наш обов’язок.
       У нинішній війні росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору – знищення української ідентичності  та української нації. Трагічні події та злочини з усією наочністю демонструють – жива пам’ять надзвичайно важлива. Ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.
         Тож пом’янімо в суботу хвилиною мовчання мільйони українських селян, жертв одного з найжорстокіших злочинів сталінізму проти нашого народу. Українці вижили і не забули. Ми існуємо і пам’ятаємо, пам’ятаємо про голодомор.






















Немає коментарів:

Дописати коментар