понеділок, 21 листопада 2022 р.

Вільні творять майбутнє

 21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Пам’ятну дату запровадили з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження й донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події, які мали місце в Україні на початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
З метою вшанування патріотів України, мужності та самопожертві Героїв Майдану в Монастирищенській публічній бібліотеці презентовано книжкову виставку-досьє «Своїм життям творили Україну». На ній зібрано видання, що розповідають про мужність та відвагу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, нагадують про те, якою ціною здобувалась свобода та незалежність для України. Герої Небесної Сотні завжди будуть із нами. Вони заплатили своїм життям за волю та демократію нашої держави.

 Цьогоріч біль та темрява відкрито прийшла на рідну землю і Україна знову повстала проти загарбників. Триває героїчна боротьба українського народу проти російських загарбників у повномасштабній війні. Це – історичний період звитяги, завзятого відвойовування окупованих територій, запеклої битви за національну гідність, свободу і правду, за мову та свою ідентичність, за право жити на своїй землі. Пам’ятаймо минуле. Творімо своє майбутнє разом. Віримо в перемогу. Слава Україні! Героям Слава!








Немає коментарів:

Дописати коментар