середа, 26 жовтня 2022 р.

Друга світова війна. Український вимір

 28 жовтня Україна відзначає День звільнення від нацистських загарбників, який був встановлений з метою всенародного відзначення і вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні. Хто знав, що через 78 років наш народ буде знову вести кровопролитну битву за життя з ще жорстокішим агресором? Тільки окупантами сьогодні стали ті, хто в сорокові роки були з нами в одних окопах, хто донедавна називався братом, другом, сусідом, а тепер вбиває та нищить наше населення, наші міста і села…
До відзначення цієї пам’ятної для всіх нас дати, працівниками Монастирищенської публічної бібліотеки для ряду груп здобувачів освіти Монастирищенського професійного ліцею були проведені історичні години «Пам’ятаємо, низько схиляємо голови» та «Друга світова війна. Український вимір». Ми вшановуємо всіх тих, хто поклав свої життя за визволення від нацистів та тих, хто відбудовував країну після війни. Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України. У серці кожного живе пам’ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні.
Сьогодні ми, як ніколи, пишаємось нашим прапором, шануємо народні традиції, плекаємо рідну мову, цінуємо нашу культуру. Сьогодні ми, як ніколи, розуміємо ціну свободи, цінуємо мирні ранки та дякуємо за кожен прожитий день! Скоро будемо відзначати нову дату – дату звільнення України російських загарбників. Перемога буде за нами! Слава Україні!









Немає коментарів:

Дописати коментар