вівторок, 27 квітня 2021 р.

Готуємось до Великодня

Ну що, господиноньки, готуєтесь до Великодня?) А чи тенькає ваше українське серденько від назв: січеники, крученики, завиванці, вергуни, буцики, гречаники, мандрики, шулики, деруни, гарбузяники?) Та певні, що тенькає). А тут ще таке свято на носі! Великдень! Що приготувати, щоб було недорого, смачно і традиційно – такі думки сьогодні гризуть не одну жіночу голівку. Пропонуємо вашій увазі страви з книги «Звичаї нашого роду: страви української кухні», отриманої від Українського інституту книги Монастирищенською публічною бібліотекою, та запрошуємо поринути в чарівний, почасти магічний і дуже смачний світ, зітканий із українських звичаїв і традицій. В книзі зібрано традиційні страви до кожного християнського свята. Справжньою перевагою рецептів є те, що вони не потребують чужоземних див – досить звичайних, усім відомих і доступних продуктів. Будь-яка господиня, скориставшись таким рецептом і доклавши трішки часу і зусиль, зможе приємно здивувати й порадувати свою сім’ю чимось смачненьким. До речі, Олександр Авраменко нагадує, що: Паска – солодкий святковий хліб, який випікають до Великодня. Пасха – назва відповідного єврейського свята. Великдень, ВелИкодня – християнське свято Воскресіння Христа. І не забудьте: на Великдень усі мають веселитися, бо хто буде сумувати в цей день, сумуватиме і весь рік. Тож бажаємо вам щасливого, щедрого та смачного Великодня! Христос Воскрес! Воскресне Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар