четвер, 27 серпня 2020 р.

Хіт-парад літературних новинок

«Без книжок неможливо зберегти мир і людяність,
неможливо побудувати цивілізований світ».
Ернест Гемінґвей
  Вивчення літератури є потужним складником духовного й соціального поступу молодого покоління українців, яке живе в глобалізованому світі й має адекватно реагувати на проблеми й виклики сучасності.
Вивчення зарубіжної літератури в школі є важливим інструментом виховання громадян демократичної й незалежної України, формування в них творчого мислення, гуманістичних інтенцій, патріотизму, національної ідентичності. Курс «Зарубіжна література» в школі через українські переклади сприяє виявленню та збереженню генетичного коду нації, формуванню свідомого громадянина України, який, вивчаючи найкращі літературні взірці чужої культури, глибше пізнає й розуміє реалії своєї країни, традиції рідної культури. Завдяки читанню художніх творів різних країн і народів підростаючому поколінні  розкриваються різні культури світу, необхідні для психологічної й соціальної адаптації особистості до сучасного полікультурного суспільства. 
Перед початком нового навчального року в Монастирищенській центральній районній бібліотеці зібрались вчителі зарубіжної літератури середніх навчальних закладів району, для яких завідуюча відділом обслуговування книгозбірні Оксана Мартиш провела презентацію нових видань зарубіжних письменників. Представлені книги – як класика в українському перекладі, так і сучасна дитяча і підліткова література, були рекомендовані для програмового та позакласного читання учням 5-11 класів, а також видання, які будуть цікавими для будь-якої вікової категорії та задовольнять найвибагливішого читача. Було також розкрито перед присутніми тематику, сюжетність та  акцентність сучасної зарубіжної літератури. 
З презентованими виданнями учасники зібрання мали можливість ознайомитись на книжковій виставці «Хіт –парад літературних новинок».









Немає коментарів:

Дописати коментар