середа, 19 серпня 2020 р.

Свято Спаса святкуємо, радість усім даруємо!

19 серпня святкують Яблучний Спас, або як ще називають це свято - Преображення Господнє. До цієї події в Монастирищенській центральній районній бібліотеці організовано виставку – перегляд  «Спаса святкуємо, радість усім даруємо!», на якій можна знайти інформацію про саме свято, традиції його святкування, завбачання погоди, рецепти святкових наїдків
тощо.

Бібліотекарі (з дотриманням всіх карантинних заходів) знайомили своїх відвідувачів з давньою історію свята, традиціями святкування, рекомендували зацікавленим літературу з народознавства та пригощали яблуками, грушами, сливами, адже за стародавніми українськими звичаями, щоб бути щасливим, потрібно сьогодні когось пригостити плодами з нового врожаю, як чужих людей, так і своїх рідних, близьких і коханих. Лише після цього можна з’їсти яблуко самому.
Здавна у цей день прощалися з літом і готувалися зустрічати осінь. Адже саме після Другого Спасу можна вже відчути перший подих осені, свіже прохолодне повітря, а подекуди й пожовкле листя. Але сьогодні ми ще насолоджуємось теплим літнім сонечком та святкуємо одне із найулюбленіших і найсмачніших літніх свят.
Тож вітаємо всіх зі святом Спаса та бажаємо здоров’я на довгі роки!




Немає коментарів:

Дописати коментар