середа, 12 лютого 2020 р.

Пам’ять єднає покоління


До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану в приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося засідання районної ліги старшокласників, участь в якому взяла Монастирищенська центральна районна бібліотека, яка презентувала учасникам зібрання книжкову виставку-досьє: «Від Афгану до Майдану і Донбасу».

Ведучі заходу зробили екскурс в історію тих страшних подій. Звернули увагу на те, що день виведення військ з Афганістану став днем, коли скінчився рахунок втрат наших солдатів у боях та території чужої країни. Бібліограф районної книгозбірні Галина Тимошенко познайомила присутніх з виданнями присвяченими даній тематиці, розповіла про роль афганців у розбудові незалежної України, згадала загиблих в афганській війні монастирищан Віктора Корченюка та Григорія Кшемінського, про Олега Міхнюка – героя книги Валентини Розуменко «Майдан… хто, якщо не я?», який пройшов Афган, Майдан, та захищаючи суверенітет України на Сході, загинув в бою під Луганськом в серпні 2014 року. Автори книги «Присягу виконали з честю», присвячену воїнам афганцям Монастирищини журналіст щотижневика «Наша Монастирищина» Ольга Лаврик та афганець Леонід Прудиус презентували учасникам зібрання свою книгу. Юні артисти присвятили їм пісні і поезії.
Святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоб ніколи не перервався зв’язок поколінь. Живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини. На завершення заходу воїни – афганці, учасники АТО спільно з учнівськими лідерами самоврядування підняли прапор України.




















Немає коментарів:

Дописати коментар