пʼятниця, 17 травня 2019 р.

Україна - серце Європи


     18 травня в Україні відзначають День Європи. Вперше в нашій країні заходи присвячені цьому дню проводилися в 2003 році. Сьогодні Європейський Союз – це сім’я демократичних європейських країн, що спільно працюють за ради миру та процвітання. ЄС заснований на принципах верховенства закону й демократії. Країни – члени ЄС делегують частину свого суверенітету спільним інститутам влади, що представляють інтереси Союзу як єдиного цілого в питаннях, що складають загальноєвропейський інтерес. Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство жителі України  відзначають День Європи як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.
Напередодні Дня Європи Монастирищенська центральна районна бібліотека провела цикл заходів «Європа – історична спадщина і сучасність»,
присвячених цьому дню. На юнацькому абонементі був проведений інтелектуально-літературний круїз «Країнами Європи,  який було проведено з метою виховання в юнацтва та молоді поваги до національних, духовних, культурних надбань європейських народів, формування пізнавальної, інтелектуальної, творчої активності підростаючого покоління. Організовано відкритий мікрофон «Україна – ЄС: будуємо мости, а не стіни», на якому молодь висловлювала сподівання та власне бачення України в сім’ї європейських країн. 




Немає коментарів:

Дописати коментар