середа, 20 лютого 2019 р.

На варті наших душ Небесна Сотня


Небесна Сотня – то в серцях вогонь.
Він гаряче палав за Україну.
 Віднині тихим співом заспокой
Ти, земле рідная, свою дитину.
 Іх в мирі, Господи, прийми до себе
І шлях високий Боже, освяти.
 За чисті душі, що злетіли в небо,
 Небесній Сотні шана й молитви.
В ці лютневі дні ми відзначаємо пам’ятну  дату, яку продиктувала сама історія, яку українці вибороли своїм патріотизмом, прагненням до свободи та гідного життя на своїй землі.  До Дня вшанування Героїв Небесної Сотні Монастирищенською центральною районною бібліотекою було проведено ряд інформаційних заходів.
До уваги користувачів книгозбірні пропонувалась виставка-експозиція «Майдан. Україна. Шлях до свободи». Години пам’яті «Їм янголи обличчя прикривали… »  були проведені учнів всіх11-х класів ліцею «Ерудит».  Історичний набат «Тобі, Україно моя, і перший мій подих і подих останній» було проведено для ряду груп професійного ліцею. В читальній залі Монастирищенської центральної районної бібліотеки  відбувся патріотичний альманах  «На варті наших душ Небесна Сотня» за участю головного спеціаліста відділу культури і туризму Монастирищенської районної державної адміністрації Алли Бевз та старшокласників спеціалізованої школи №5.  Заходи відбулися з метою гідного вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, виховування в підростаючого покоління любові до Батьківщини та патріотичної свідомості.
Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес. Перед присутніми було розкрито події зими 2013-2014рр., коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль патріоти, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам’яті. Ведучі  проілюстрували життєвий шлях окремих героїв – наймолодших, найталановитіших, найкращих… Кожен із цієї Небесної Сотні, мав сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості. Кожен з них здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України. Хвилиною мовчання вшанували невмирущу пам’ять про загиблих воїнів Небесного Війська. Ми в молитвах згадуємо усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє, які своїм прикладом показали, як потрібно відстоювати незалежність, любити Україну та свій народ. Вічна їм пам’ять і вічна їм слава. Вони згасли як зорі..












Немає коментарів:

Дописати коментар