середа, 6 грудня 2017 р.

Місія честі, любові, добра

6 грудня  відзначається День Збройних Сил України. Доблесть і честь солдатів і офіцерів – в цьому справжня сила будь-якої армії та українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн – надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність – важливіше за все. Сьогодні український воїн-захисник є найбільшою гордістю в українському суспільстві. В цей день всі громадяни країни висловлюють свою повагу українським солдатам та офіцерам, які на сході України в важких нелюдських умовах боронять мирне життя українців.
З початком війни на Сході активізувався волонтерський рух, в країні фактично відкрився «другий фронт». Десятки тисяч активістів збирали для армії кошти на обмундирування, продукти, медикаменти тощо. В перші місяці війни українську армію підтримували волонтерах і їхній внесок важко переоцінити. І сьогодні вони в числі тих, кому властиве справжнє почуття патріотизму, обов’язку, небайдужості – ті риси, які забезпечили їм довіру і шану всіх співвітчизників. Для вшанування героїв АТО, волонтерів Монастирищини в районній бібліотеці відбувся героїко-патріотичний репортаж «Місія честі, любові, добра», на який були запрошені учні 10-А і 10-Б класів школи-ліцею «Ерудит».
Наші гості – волонтери громадської організації «Народна рада» Руслан Плетінка та Іван Яненко розповіли про свою діяльність, про поїздки на схід  з гуманітарною допомогою, про ті труднощі, які доводилось долати, щоб  доставити вантаж нашим військовослужбовцям. Захисники України, які були в АТО  Роман Круглий, Федір Нікітін, Сергій Томченко розповіли кожен про свій військовий шлях, місце служби, про ті солдатські будні, які довелось пережити, про справжнє братерство і взаємовиручку серед побратимів. З великою увагою та щирим інтересом слухала молодь розповіді справжніх патріотів, якими ми пишаємось і гордимось. Хвилиною мовчання вшанували присутні монастирищан, які загинули на Донбасі: Романа Бевза, Руслана Нищика, Петра Кізіма, Віталія Шамрая. Увазі дівчат та хлопців презентовано книги Валентини Розуменко «Нескорені» та Сергія Лойка «Аеропорт», в яких автори описують своїх героїв, які ще нещодавно жили звичним мирним життям, але право захищати рідну землю випадає найдостойнішим, і ця місія випала саме їм.
Захід супроводжувався книжковою виставкою «Сучасні герої України», на якій були  представлені  матеріали про Збройні Сили України, книги, в яких описано події в АТО.
Віримо, що сьогоднішня зустріч знайде відгук в серцях юнаків і дівчат присутніх на заході. Адже саме їм незабаром відповідати за життя нашої країни. Недарма кажуть: «Держава будується не в майбутньому, вона будується сьогодні». Любіть Україну, любіть свій край, бережіть його, плекайте. Нема життя без України, бо Україна – це мати, яку не обирають, як і долю, бо Україна – це пісня, яка вічна на цій землі і людина повинна бути захищеною та щасливою на рідній землі.

Нашим захисникам і волонтерам бажаємо богатирського здоров’я, підтримки з боку сім’ї та держави, родинного затишку і тепла,  миру всій нашій країні!







Немає коментарів:

Дописати коментар