понеділок, 27 червня 2022 р.

Конституція моєї держави

 Сьогодні виповнюється 26 років з дня ухвалення Основного Закону. Цьогоріч Україна відзначає День Конституції в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення росії.
В Монастирищенській публічній бібліотеці на засідання круглого столу «Конституція України – основний Закон держави» зібрались представники влади: заступник голови міської ради Зоряна Заворотна та керівник відділу культури та туризму міської ради Юрій Кудін, волонтери, керівники та спеціалісти бюро безоплатної правової допомоги, територіального центру соціального обслуговування населення, краєзнавчого музею, центру культури і дозвілля, публічної бібліотеки, активісти громади та місцева преса.
Засідання розпочалося звучанням Гімну нашої держави. Завідувачка відділом обслуговування публічної бібліотеки Оксана Мартиш розповіла присутнім про державні символи нашої країни, їх історію та значення, а також про створення першої в світі «Конституції прав і свобод Запорізького війська» Пилипа Орлика, прийняття Конституції Незалежної України 28 червня 1996 року. Бібліотекар єдиного фонду Лариса Мішечко зробила презентацію книг, які ввійшли в список «30 знакових книг нашої Незалежності». Завідувачка бібліотеки для дітей Олена Матюшко розповіла про порушення прав дітей в умовах воєнного стану та обслуговування дітей з тимчасово окупованих територій, познайомила присутніх з книгами про українську державність та Конституцію розрахованих саме на дитячу авдиторію. Відео-презентацію підготувала і демонструвала бібліотекар Інтернет-центру Надія Павлюк. Спеціаліст бюро безоплатної правової допомоги Ірина Пархомець окреслила окремі статті законодавства в умовах воєнного стану. Волонтер Світлана Коваленко розповіла про свою діяльність, про потреби наших воїнів, про логістику забезпечення захисників всім необхідним. Наразі є потреба в дронові та тепловізорі для бійців 72 бригади, тому просила поширити цю інформацію, щоб якомога більше людей долучились до цієї благородної справи. Директор ЦКД Марина Демчук розповіла про діяльність своєї організації як центру гуманітарної допомоги з перших днів війни. Заступник голови міста Зоряна Заворотна окреслила ряд завдань, над якими працює міська рада, про допомогу внутрішньо переміщеним особам, про формування і відправлення гуманітарної допомоги на схід, в міста, які постраждали від окупації. Наголосила, що лише спільні зусилля, згуртованість, спільна праця пришвидшить нашу перемогу. Перед присутніми читала свою патріотичну поезію поетеса з Матвіїхи Марина Калінчук.
На закінчення учасників засідання привітали з святом Дня Конституції. 23 червня Україна отримала статус кандидата в члени Європейського Союзу. Цей шанс ми повинні використати сповна. Бо майбутнє самостійної, незалежної, соборної України в Європі. Докладімо ж максимум зусиль для нашої Перемоги над російським агресором.
Разом до Перемоги!
Слава Україні! Героям Слава!






































Немає коментарів:

Дописати коментар