четвер, 21 квітня 2022 р.

Сад пісень Григорія Сковороди

 У буремний час війни, кожен шукає точку опори, ту істину, що вселятиме надію та оптимізм. Таким джерелом може стати «філософія серця» – Григорія Савовича Сковороди.
Цього року українському мислителю, філософу, письменнику виповнюється 300 років з дня народження. Він і через три сотні літ, залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають нашому народу. Прилучитися до його мудрості, світлого поетичного слова справа честі для нас. Сковорода входить, за версією ЮНЕСКО, до п’яти мудреців світу – разом із Сократом, Конфуцієм, Спінозою і Махатмою Ганді. Їх усіх об’єднує принцип: «жив, як учив».
Монастирищенська публічна бібліотека пропонує своїм користувачам ознайомитись з творами Сковороди, моногрфіями про його життєвий та творчий шлях на виставці-презентації: " Філософ, письменник, учитель. Григорій Сковорода". Впевнені, що його постулати слугуватимуть духовною опорою і сьогодні:
" Хто соромиться визнати недоліки свої, той з часом безсоромно виправдовуватиме своє невігластво, яке є найбільшою вадою".
"Не за обличчя судіть, а за серце".
"Як ліки не завжди приємні, так і істина буває сувора".
"Безумцеві властиво жалкувати за втраченим і не радіти з того, що лишилось".
"Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю".
"Не той дурний, хто не знає… але той, хто знати не хоче"!
"Як хто посіє в юності, так пожне в старості".
"Чи не дивина, що один у багатстві бідний, а інший у бідності багатий?"
І на останок: "Не шукай щастя за морем".
Віримо, що міць, духовність і справедливість переможуть. Україна переможе!
БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ І УКРАЇНУ!







Немає коментарів:

Дописати коментар