середа, 15 вересня 2021 р.

Кращий бібліотечний простір у межах закладу

 

Обласний конкурс
на кращий проєкт організації інноваційного простору в бібліотеці
«Бібліотечний простір: ідеї та втілення»
представляє проєкт:
«Бібліотека – місце зустрічей»
в номінації
 «Кращий бібліотечний простір у межах закладу»
Слоган:
«Дієва бібліотека – успішна громада» 
Проєкт створено та впроваджується в дію як сучасний інноваційний бібліотечний простір, який має на меті забезпечення інформаційних, освітніх, культурних, соціальних, дозвіллєвих запитів членів громади; промоцію читання та реклами діяльності бібліотеки та її фонду з дотриманням всіх проти епідеміологічних заходів в умовах  Cоvid-19.
Завдання, які ставили перед собою бібліотекарі:
Популяризація бібліотечного закладу як інноваційно-креативного, комфортного, доступного громадського простору з сучасними, потрібними для громади послугами через створення відеороликів на тему: «Бібліопростір в нашій громаді».
Відеопрезентація «Бібліотека – місце  зустрічей» 


Монастирищенська публічна бібліотека завжди перебуває в центрі культурних, історичних, соціальних подій громади. Саме тут відбуваються найбільш знакові події, а саме, державні свята під головуванням керівництва громади, зустрічі з письменниками, митцями, воїнами АТО та ООС, соціально незахищеними верствами населення, молоддю. Це публічний простір, що належить кожному.
В даній презентації ми намагались показати потенціал бібліотеки як місця зустрічей, широкий спектр її послуг, інноваційність, відкритість, готовність впроваджувати в своїй роботі нові методи роботи, співпрацювати з усіма представниками влади, бізнесу, креативних індустрій. Фото використані в презентації – це лише невелика частина нашої щоденної роботи, але, на нашу скромну думку, найбільш показова. Зокрема, в бібліотеці регулярно відбуваються:
Профілактичні бесіди працівників поліції, центру пробації, бюро безоплатної правової допомоги, центру соціальних служб з соціально вразливими верствами населення;
За круглим столом відбуваються зустрічі воїнів АТО та ООС з керівництвом та молоддю громад;.
Курси з вивчення англійської мови;
Засідання шахового клубу;
Виставки художників;
Святкування молодіжних свят, зокрема Дня Святого Валентина;
 «Бібліотечні сутінки»;
Презентації нових видань;
Зустрічі з письменниками;
Онлайн-зустрічі з письменниками;
Засідання літературного об’єднання «За покликом душі»;
Відзначаються державні свята та пам’ятні дати;
Відбуваються святкування народознавчих свят;
Організовуються різноманітні майстер-класи.
Презентовані заходи, популяризують бібліотеку як «третє місце» для жителів громади, креативний простір, який здатний швидко адаптуватись до вимог сучасності та потреб її користувачів.
Монастирищенська публічна бібліотека сприяє розвитку компетентної, освіченої та мислячої особистості, що особливо важливо в умовах гібридної війни з Росією. Це — публічний простір, що належить кожному, доступний та цікавий кожному без огляду на посади, звання чи соціальний статус. Бібліотека — дружнє середовище для людей різних верств населення, що позиціонує свою доступність, інклюзивність, адже наші заходи відбуваються як на першому, так і на другому поверсі, активно використовується прибудинкова територія для вуличних акцій, зокрема народознавчих, екологічних, популяризації книг та читання.
Сьогодні перед собою ми вбачаємо ряд першочергових завдань, а саме: розвивати за змінювати бібліотечний простір для потреб всіх своїх користувачів, забезпечити безпеку учасників заходів в умовах карантинних обмежень; рекламувати бібліотеку громаді з нашими можливостями та особливостями; підвищувати ступінь інтегрованості бібліотеки в культурне життя міста; розвивати робочу базу даних можливих клієнтів та партнерів книгозбірні; забезпечувати та підтримувати авторитет, значущість та необхідність бібліотеки для громади.
Саме в такому напрямку ми намагаємось рухатись та розвиватись.





Немає коментарів:

Дописати коментар