середа, 15 вересня 2021 р.

Кращий бібліотечний простір за межами закладу

 «Бібліотека біля фонтану»
в номінації 
 «Кращий бібліотечний простір за межами закладу» 
Проєкт створено та впроваджується в дію як сучасний інноваційний бібліотечний простір, який має на меті забезпечення інформаційних, освітніх, культурних, дозвіллєвих запитів членів громади; промоцію читання та реклами діяльності бібліотеки та її фонду з дотриманням всіх проти епідеміологічних заходів в умовах  Cоvid-19.
Завдання, які ставили перед собою бібліотекарі:
Популяризація бібліотечного закладу як інноваційно-креативного, комфортного, доступного громадського простору з сучасними, потрібними для громади послугами через створення відеороликів на тему: «Бібліопростір в нашій громаді».
На участь в Конкурсі подається відеопрезентація «Бібліотека біля фонтану» 
Міський парк для проведення своїх заходів та акцій Монастирищенська публічна бібліотека вибрала не випадково. Адже тут завжди відпочиває багато людей: діти, молодь, молоді мами, пенсіонери. Місце біля фонтану «Чаша Гетьмана» знакове: тут колом стоять лавочки, тінь від сторічних лип дарує прохолоду, ніжний дзюркіт води в фонтані налаштовує на ліричний лад, що сприяє бажанню читати. Саме в такій приємній та сприятливій оазі було вирішено організувати бібліотечний майданчик, на якому б відбувались різні івент події.
Так, зокрема, тут були проведенні:
Поетичні читання місцевих поетів: «Миттєвості війни в віршованих рядках»
Вулична Акція: «Монастирище. Ранок. Фонтан. Вірші»
Бібліотечний мікрофон: «Шляхами історії державотворення» (До Дня Конституції України)
Свято до Дня Незалежності України «Тобі, Україно, пісні лебедині, тобі наше серце, і кров, і життя!».
А також для громади міста організовано було вуличні акції до свята Маковея та свята врожаю.
Проведені заходи, ще раз довели, що бібліотека – це «третє місце» для жителів громади, креативний простір, який здатний швидко адаптуватись до вимог сучасності та потреб її користувачів.
Монастирищенська публічна бібліотека сприяє розвитку компетентної, освіченої та мислячої особистості, не залежно від місця локації проведеного заходу. Це — публічний простір, що належить кожному, доступний кожному та цікавий для кожного без огляду на посади, звання чи соціальний статус. Бібліотека — дружнє середовище для людей різних соціальних верств.
Сьогодні перед собою ми вбачаємо ряд першочергових завдань, а саме: оптимізувати роботу бібліотеки в умовах карантинних обмежень; розповісти  краянам про наші можливості та особливості; підвищити ступінь інтегрованості бібліотеки в культурне життя міста; розвивати та підтримувати робочу базу даних можливих клієнтів та партнерів книгозбірні.
Саме в такому напрямку ми намагаємось рухатись та розвиватись.






Немає коментарів:

Дописати коментар