четвер, 30 квітня 2020 р.

Акція "Сто тисяч книжок для сільських бібліотек'' від Фундації Дарини Жолдак


    Цьогоріч 125 бібліотек України обрано для  отримання книг в рамках Акції "Сто тисяч книжок для сільських бібліотек'' від Фундації Дарини Жолдак. Серед 6 бібліотек Черкаської області перемогу здобула Монастирищенська централізована бібліотечна система.
   Біля 1000 дитячих книг, серед яких крім друкованих, будуть і інтерактивні (де текстовий формат доповнюється 3D моделями, аудіо, відео матеріалами та тематичними анімаціями). Ці книги будуть розподілені між районною бібліотекою для дітей та 9 сільськими бібліотеками Монастирищенського району.  Книги в рамках проекту надзвичайно вартісні, цікаві та насичені. Слід зазначити, що організатори Акції встановили, без перебільшення, високі вимоги до отримання книг  та до розподілу і розповсюдження літератури між бібліотеками.
        Для того, аби краще усвідомити важливість події, дещо розповімо про Фундацію Дарини Жолдак. В жовтні 2012 року, в пам'ять про Дарину Богданівну Жолдак – відомого арт-критика, мистецтвознавця та галериста було засновано українську благодійну організацію. Вона займається проектами з популяризації книг і читання серед дітей, оновленням книжкових фондів сільських бібліотек, шкіл, притулків, освітніми проектами, що розвивають українську мову та культуру тощо. Серед проектів Фундації – збір книг для дітей «Подаруй дитині книгу», «Сто тисяч книг для сільських бібліотек», літературно-ігровий практикум для школярів 2-8 класів «Як приборкати Книжкозавра» та ін. Всеукраїнська програма оновлення фондів сільських бібліотек розпочалась у 2015 році – тоді протягом двох місяців до фондів сільських шкіл та бібліотек передали понад 70000 книжок по всій Україні.


Немає коментарів:

Дописати коментар