четвер, 5 березня 2020 р.

Закон обов’язковий для всіх


Мораль і Право, Право і Закон –
Рушійні сили для життя людини,
А їх знання надасть нам вірний тон
У розвиток держави  – України
      Традиційно, в перші дні березня Монастирищенська центральна районна бібліотека проводить Тиждень правових знань, заходи якого сприяють підвищенню рівня правової культури читачів бібліотеки, інформованості молоді про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.
В рамках Тижня  було проведено юридичний калейдоскоп «Закон обов’язковий для всіх»   та диспут «Ген жорстокості чи погане виховання?»  для учнів професійного ліцею. На заходах обговорювались різні правові ситуації, вплив шкідливих звичок на поведінку неповнолітніх, їх наслідки для життя та здоров’я. Присутнім було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України, адже наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Під час заходу обговорено питання толерантності у підлітковому середовищі, проблему правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння.            
Інформаційно – правова викладка «Права і обов`язки громадян України»  організована на юнацькому абонементі районної книгозбірні, на якій представлені новинки правознавчих видань із фонду бібліотеки. Ці видання сприятимуть поглибленню правових знань та формуванню правової культури наших користувачів.
Тиждень права пройшов цікаво, змістовно, а головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.




Немає коментарів:

Дописати коментар