пʼятниця, 23 серпня 2019 р.

Процвітання тобі, Україно, моя рідна, моя єдина!


Історія України – це шлях до Незалежності, шлях, на якому кожна подія – це крок до мрії. 24 серпня 1991 року було проголошено незалежність української держави. Це проголошення стало кінцевим результатом багатовікової боротьби українського народу за незалежність України, яка протягом свого існування страждала від посягань загарбників і в різні періоди своєї історії входила до складу інших держав.
З нагоди головних державних свят нашої країни – Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора у Монастирищенській центральній районній бібліотеці відбулось ряд заходів. Для відвідувачів книгозбірні було презентовано книжкову виставку-досьє «Процвітання тобі, Україно, моя рідна, моя єдина!»,
на якій була представлена  найновіша література, в якій висвітлюються історичні факти створення незалежної  України, національної символіки нашої держави, боротьба за свободу і незалежність сьогодні. Успіх нинішнього українського державотворення значною мірою залежить від того, чи зуміємо ми об’єктивно проаналізувати власний історичний досвід, зокрема, усвідомити, як формувалася і функціонувала українська державницька ідея.
         23 серпня біля виставки відбулась історична година «З любов’ю до України», на якій було розкрито вагоме значення свят Державного прапора та Незалежності України, проведено історичний екскурс в славні періоди нашого минулого, презентовано нові видання. Процес зародження й розвитку національної  ідеї має складний, довготривалий та тернистий шлях. Незалежність України — заслуга не лише певних політичних сил та рухів, а й усього народу, багатьох його поколінь. За нею — Київська Русь, козацька держава, три роки національної революції та драматичної самооборони Української Народної Республіки; десять років національно-культурного будівництва часів «українізації», і всенародне протистояння гітлерівському нашестю, тяжка праця народу в післявоєнній відбудові та у створенні індустріальної потуги сучасної України і, нарешті, прийняття 24 серпня 1991 р. Верховною Радою УРСР історичного документу виняткового значення для долі українського народу – Акту проголошення незалежності України, за яким проголосила Україну незалежною, демократичною державою на підтвердження всеукраїнському референдуму 1 грудня 1991р.
Для відвідувачів Інтернет-центру бібліотеки 22-23 серпня демонструвалися відеофільми «Під вільним сонцем моя Україна, величним розмаєм цвіте!» та «Моя Батьківщина – Незалежна Україна».
В історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення, вони не втратили своєї актуальності й по сьогоднішній день. Однією з таких подій є здобуття незалежності 1991 року. Незалежність нашої держави стала реальністю. Україна має свій герб, прапор, гімн і державну мову. Проте, боротьба за національну культуру, за українську мову, а відтак і за державу – ще попереду.



Немає коментарів:

Дописати коментар