четвер, 27 червня 2024 р.

Конституція України в умовах сьогодення

 28 червня щорічно відзначається одне з найважливіших державних свят – День Конституції України. День Конституції України був офіційно встановлений 28 червня 1996 року, коли Верховна Рада України прийняла нову Конституцію незалежної України. Цей документ став правовою основою для розбудови демократичної, правової держави та гарантом суверенітету і територіальної цілісності України. Міжнародне співтовариство не просто схвалило Конституцію України, а визнало її однією з найбільш демократичних у світі.
До Дня Конституції України Монастирищенська публічна бібліотека організувала вуличну акцію «Конституція України в умовах сьогодення», під час якої перехожих та відвідувачів книгозбірні знайомили з історією створення  Конституції України. Захід супроводжувався книжковими виставками нових надходжень історичної тематики, презентовано розмальовані студентками Державної академії декоративно-прикладного мистецтва ім. М. Бойчука Міланою Грицай та її подругою Мариною тубуси від снарядів, які в неділю будуть виставлені на аукціон, проводився благодійний збір коштів для придбання антидронової  глушилки для 78 окремого десантно-штурмового полку «Київські Вовки» 8 ОСБ. Дякуємо принагідно всім, хто взяв участь в акції!
День Конституції – це нагода для кожного українця замислитися про свої права та обов'язки, важливість дотримання законів та активної участі у громадському житті країни. Це свято нагадує про значення демократії, верховенства права та цінність свободи.
Україна переможе і процвітатиме як суверенна, незалежна, демократична, соціальна та правова держава!





































































Немає коментарів:

Дописати коментар