понеділок, 5 грудня 2022 р.

Пліч-о-пліч заради майбутнього

 Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку — один з міжнародних днів ООН, присвячений особам, що займаються волонтерством. Особливо актуальним це свято є сьогодні, адже на плечах волонтерів лежить неабияка допомога та відповідальність під час війни.
Волонтерство закладено в генетичному коді українців. Багата традиціями культура нашого народу завжди давала настанови щодо способу життя в українському суспільстві, звичаї ставали законами, якими люди керувались щодня. Одним з них було побратимство — духовне споріднення та взаємодопомога, що забезпечувало допомогу у скрутну годину. Найбільш потужний сплеск українського волонтерства відбувся у 2014 році, коли путінська росія розв’язала проти нас так звану гібридну війну. Люди жертвували усім: часом, грішми, часто здоров’ям і життям. Волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали допомогу, везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, бронежилетами, автомобілями, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували вареники та борщові набори. Оцінити кількість громадян, залучених до волонтерства, неможливо — лік іде на десятки тисяч, а благодійні внески роблять мільйони українців. Українська щирість і сердечність у період війни – це те, чого немає у ворога. Нас їм не зрозуміти і не перемогти!
В цей день ми віддаємо шану тим, хто допомагає арміїї, переселенцям, пораненим, всім тим, хто потребує допомоги. А таких людей мільйони! Нехай ваша доброта повернеться до вас сторицею! Бажаємо здоров’я, невичерпної енергії, достатку, можливостей робити добро та допомагати! Миру і найскорішої перемоги незламному Народу України! Низький уклін усім небайдужим людям, завдяки яким наш народ стоїть і переможе!
Слава Україні!
Героям Слава!



Немає коментарів:

Дописати коментар