пʼятниця, 25 червня 2021 р.

Бібліотеки Монастирищини отримали 18 комп’ютерів для сільських бібліотек

     Cучасний світ неможливий без цифрової грамотності – це усвідомлюють всі. Перетворити бібліотеки в селі в інформаційні хаби, які б задовольняли інформаційні потреби жителів сіл, надавали б доступ до інформації, навчання, онлайн перегляду періодичних видань, книг, онлайн зустрічей з авторами, допомагаючи при цьому розвивати свій бізнес, навчання та використовуючи безмежні можливості Інтернету, перетворити заклади культури на селі на освітні, дозвіллєві центри, тобто створити принципово нові публічні бібліотечні простори та наповнити їх інноваційними культурними послугами – таку амбіційну мету поставили Міністерство цифрової трансформації своїм проектом «Дія. Цифрова освіта», соціально відповідальний бізнес, Асоціація розвитку туризму, за підтримки Української Бібліотечної Асоціації, втілюючи в життя проєкт  по комп’ютеризації сільських бібліотек.
24 червня у Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тараса Шевченка відбувся офіційний захід за участі заступника Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерії Іонан, заступника голови Черкаської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергія Свєрчкова, представників бізнесу та влади,  бібліотекарів. Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що комп’ютеризація бібліотек сприятиме розбудові національній мережі хабів цифрової освіти, куди кожен громадянин може прийти та отримати безкоштовний доступ до навчання цифрової грамотності.
На сільські бібліотеки Монастирищенської громади передали 18 комп’ютерів – по 2 на кожен бібліотечний заклад. І хоча комп’ютерна техніка не нова, але підходить для використання бібліотеками, як для суто бібліотечної роботи, так і для доступу користувачів до Інтернету та можливості здобути цифрові навички.
Зазначається, що на реалізацію проєкту не витрачалися кошти державного бюджету. Це стало можливим завдяки передачі техніки партнерами – Favbet Foundation, а також за сприяння Офісу Президента України, Української бібліотечної асоціації та обласних відділень Української бібліотечної асоціації.






Немає коментарів:

Дописати коментар