четвер, 21 травня 2020 р.

Українські вишиванки – наче райдуги світанки

Україна – це благодатний край, в якому від сивої давнини живе мудрий, творчий і натхненний народ. Народ, який подарував світові неповторну українську вишиванку, за якою нас впізнають в різних куточках світу. Адже вишиванка – яскравий приклад підтвердження української особливої національної традиції.
Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Так повелося, що завжди, коли нам добре та гарно, ми вдягаємо те, що для нас більше, ніж просто одяг, – наші вишиванки. У них дівчата і жінки ще вродливіші, чоловіки – особливо мужні та стильні, діти – ніби янголята у чудових рукотворних шатах. Вишиванку творять з любов'ю, вкладаючи у кожен візерунок певний зміст, щирі думки і душу. У вишивальниць є багато традицій і обрядів перед власне процесом вишивання, тому що це – особлива творчість, у якій передається наша українська краса, наша душа.
Вже традиційно працівники Монастирищенської центральної районної бібліотеки долучаються до Всеукраїнського флешмобу, #день_вишиванки #VyshyvankaDay відзначають це національне свято, покликане популяризувати споконвічні традиції українського народу.
Вишиванка – це справжня наша гордість, вишивка – це український оберіг, живий і діючий, прадавній і вічний. Мереживо те хрещате – то наше добро і щастя. Бережімо ж його, гуртуймося навколо нього, пишаймося ним і славімо його, бо українська вишиванка – це наша справжня святиня.


Немає коментарів:

Дописати коментар