понеділок, 8 жовтня 2018 р.

На паралельних дорогах прав і обов’язків


До Дня юриста в Монастирищенській центральній районній бібліотеці традиційно проводиться цикл заходів, які мають на меті популяризувати правові знання серед підлітків та молоді. В юнацькому відділі увазі відвідувачів пропонувалась експрес інформація «Право і справедливість». Для учнів професійного ліцею було проведено правову годину «Небезпечна гра: не стань живим товаром».
Метою заходу було ознайомлення підлітків з основними шляхами потрапляння українських громадян до тенет торгівлі людьми, основ Кримінального Кодексу України щодо запобігання торгівлі людьми, виховувати активну позицію щодо можливості захисту своїх прав та розвивати навички безпечної поведінки. Сьогодні молодь має значно більше можливостей вчитись та працювати за кордоном,  але це і збільшує ризик потрапити в різні правові ситуації та важкі життєві обставини. Молода людина в силу недосвідченості, браку елементарних юридичних знань часто ризикує бути обманутою, потрапити в фізичну залежність та бути втягненою в кримінал. На заході було обговорено ряд ситуацій взятих з періодичних видань, учасниками яких були молоді люди,  розглянуто причини та наслідки необдуманих вчинків.
Україна стала третьою державою Європи, поряд з Бельгією і Німеччиною, які на законодавчому рівні визначили торгівлю людьми тяжким злочином. Надзвичайно важливо навчати дітей та підлітків безпечній поведінці в мережі Інтернет. Окремі соціальні групи сьогодні носять все більш загрозливий характер. Основне завдання – це попередити і вберегти, а також надати необхідну достовірну інформацію для того, щоб молоді люди самостійно могли зробити свідомий і виважений вибір.




Немає коментарів:

Дописати коментар